Nasza propozycja pozwoli cieszyć się zarówno urokiem złotej polskiej jesieni, jak też zapachem i smakiem grillowanych i pieczonych potraw nawet w jesienne i zimowe dni.

Choć jesień w pełni, a o lecie już zapomnieliśmy, wcale nie musimy zapominać o grillowaniu na świeżym powietrzu. Nasza propozycja pozwoli cieszyć się zarówno urokiem złotej polskiej jesieni, jak też zapachem i smakiem grillowanych i pieczonych potraw nawet w jesienne i zimowe dni. Wystarczy taras, balkon, trochę podwórka i piec Big Green Egg .

Big Green Egg to węglowy piec ceramiczny typu kamado, w którym można grillować, dusić, gotować, piec i wędzić. Jest świetnym połączeniem tradycji japońskich pieców sprzed 3000 lat z nowoczesną technologią (powłoki ceramiczne opracowane przez NASA). Piec wytwarza unikalny system ogrzewania, który wydobywa zapierające dech w piersiach zapachy i smaki. Dzięki termoizolacyjnym właściwościom ceramiki można go używać przez cały rok ponieważ temperatura zewnętrzna nie ma żadnego wpływu na temperaturę wewnątrz pieca. Dwa otwory wentylacyjne umożliwiają ustawienie i utrzymywanie temperatury z dokładnością do 2-3 stopni C (w zakresie od 70C do 350C).

Big Green Egg jest najbardziej uniwersalnym piecem i urządzeniem do gotowania na zewnątrz za pomocą różnych technik kulinarnych: tj. grillowania, pieczenia, gotowania, duszenia, wędzenia i tzw. slowcooking (wolnego gotowania). Dzięki niemu cieszyć możemy się różnorodnością i cudownym smakiem zarówno owoców morza, mięs, drobiu i warzyw, jak też zup, gulaszy, oraz pieczywa, ciast, ciasteczek i innych deserów.
W ofercie jest sześć rozmiarów piecy, także każdy znajdzie ten idealny dla siebie.
Big Green Egg to produkt niezwykle ekonomiczny ponieważ materiał ceramiczny odbija ciepło tworząc wewnątrz strumień powietrza, który utrzymuje piec w stabilnej temperaturze i tym samym nadaje specjalny, przyjemny smak składnikom i potrawom.